Raportul NASA nu confirmă dar nici nu infirmă existența extratereștrilor

Raportul NASA care prezintă concluziile experților independenți care au investigat sute de observații ale OZN-urilor, precizează că nu au fost găsite dovezi că extratereștrii stau în spatele acestor fenomene neexplicate, dar agenția spațială nu a putut exclude complet această posibilitate.

Raportul, mult așteptat, nu oferă dovezi concluzive dacă adevărul este sau nu în afara noastră. Cu toate acestea, el detaliază cum NASA va investiga ceea ce numește fenomene neidentificate anomale (FNA) cu tehnologie îmbunătățită și inteligență artificială. Adminstratorul NASA, Bill Nelson, a declarat că agenția spațială americană va conduce cercetările privind incidentele posibile cu FNA și va împărtăși date cu mai multă transparență. Raportul are 36 de pagini de observații tehnice și științifice, iată câteva puncte importante.

Nu există dovezi că există extratereștri, dar ar putea fi posibil.


Ultima pagină a raportului afirmă că „nu există motive să se concluzioneze” că sursele extraterestre stau în spatele observațiilor a sute de FNA investigate de NASA. „Cu toate acestea… aceste obiecte trebuie să fi călătorit prin sistemul nostru solar pentru a ajunge aici”, afirmă raportul. Deși raportul nu a concluzionat că există viață extraterestră, NASA nu a negat posibilitatea existenței „unei potențiale tehnologii extraterestre necunoscute care operează în atmosfera Pământului”.


Nicola Fox, administratorul asociat pentru Direcția de Misiune Științifică a NASA, a declarat: „FNA sunt una dintre cele mai mari mistere ale planetei noastre”, și asta se datorează în mare parte lipsei de date de înaltă calitate. Cu toate că au fost raportate numeroase observații de FNA, doamna Fox a afirmat că, în general, nu există suficiente date care „pot fi utilizate pentru a trage concluzii științifice definitive cu privire la natura și originea FNA”. NASA a anunțat numirea unui nou director de cercetare a FNA pentru a „stabili o bază de date solidă pentru evaluarea datelor viitoare”. Directorul va utiliza inteligența artificială și învățarea automată în procesul de colectare și analiză a datelor.

NASA se pronunță asupra fotografiilor virale cu „extratereștri” din Mexic


Reporterul BBC Sam Cabral a întrebat NASA despre o serie de fotografii cu presupuși extratereștri care au fost prezentate autorităților mexicane mai devreme în această săptămână. Un autointitulat expert în OZN-uri, Jaime Maussan, a adus la o audiere parlamentară ceea ce a prezentat ca fiind două cadavre „non-umane” antice. El a pretins că aceste corpuri ar fi fost găsite în Cusco, Peru, în 2017, și că testele cu radiocarbon au datat obiectele la până la 1.800 de ani vechime. Autenticitatea specimenelelor a fost întâmpinată cu scepticism în cercurile științifice, iar domnul Maussan însuși a făcut anterior afirmații despre viața extraterestră care au fost demontate. Oamenii de știință de la NASA au declarat BBC-ului: „Puneți mostre la dispoziția comunității științifice mondiale și vom vedea ce este acolo”.

Identitatea noului șef al cercetării FNA rămâne un mister din cauza amenințărilor


Va exista un nou director NASA pentru cercetarea FNA, dar identitatea lui rămâne un mister. Detaliile despre rol și cât de mult va fi plătit au rămas vagi în timpul conferinței de joi, ceea ce este curios având în vedere că NASA s-a angajat să fie mai transparentă în cercetarea FNA. Un motiv pentru acest lucru ar putea fi de a proteja noul director de amenințările potențiale din partea publicului. Dr. Daniel Evans, Adjunctul Administratorului Asociat al NASA pentru Cercetare, a declarat că membrii panelului de cercetare FNA au primit „amenințări reale”. El a afirmat că NASA ia în serios securitatea și siguranța echipei și că amenințările au jucat un rol în decizia de a nu publica numele directorului de cercetare FNA.

NASA recomandă utilizarea instrumentelor de inteligență artificială


Inteligența artificială și învățarea automată sunt „instrumente esențiale” pentru identificarea FNA, afirmă raportul. Publicul este, de asemenea, considerat un „aspect critic al înțelegerii FNA”. NASA, care a spus că una dintre cele mai mari provocări pentru înțelegerea și identificarea mai bună a FNA este lipsa de date, intenționează să acopere această lacună prin tehnici de colectare a datelor de la public, inclusiv „aplicații smartphone open-source” și alte metadate smartphone de la „mai mulți observatori civili din întreaga lume”. Raportul afirmă că în prezent nu există un sistem standardizat pentru agregarea și organizarea rapoartelor civile despre FNA, ceea ce duce la date fragmentare și incomplete.